Home > Agenda > Open tuinendagen

Open tuinendagen

8 en 9 juni 2014 - "Kom us in 'n Rucphense Hof"

 Voor de 9e keer wordt in 2014 de Open Tuinen dagen “Kom us in ’n Rucphense Hof” gehouden.
 Op initiatief van de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen stellen 5 particuliere tuinen en de Heemtuin Rucphen hun tuin dit jaar voor de 9e keer open voor het publiek. Iedereen is welkom op 8 en 9 juni 2014 van 10:00 uur tot 17:00 uur in de deelnemende tuinen. Deze zijn gelegen in de vijf kerkdorpen Rucphen, Sprundel, St. Willebrord, Schijf en Zegge. Let op dit weekend is het Pinksterweekend. De openingsdagen zijn dit keer op zondag en maandag.
 

 De tuin-eigenaren zijn trots op hun tuin en vertellen u graag over hun hobby. Elke tuin heeft zijn eigen karakter en verhaal. U kunt dit jaar o.a. kennismaken met een Balinese tuin in Schijf waarbij in de tuin diverse Hindoeïstische godinnen en andere Balinese elementen te zien zijn die de sfeer van een Aziatisch  “tropische paradijs” oproepen .

In Sprundel is een hosta verzameltuin te zien. In een landschappelijke sfeer zie je de hosta’s en de talrijke bijzondere bomen. In deze tuin zie je ook een rotstuin, tropische vogels en papegaaien.

In Zegge is een nieuwe tuin te zien die lang en smal is. Hier is in een deel een cottagetuin aangelegd en zie je bijzondere struiken, bomen en een vijver helemaal achter in de tuin.

In Rucphen  is een landelijke tuin te zien op een grote oppervlakte met veel doorkijkjes tussen de talrijke beukhagen.

In St. Willebrord zie je een grote tuin die in tweeën is gesplitst. Het ene deel is een geweldig mooi aangelegde moestuin en het andere deel een formele tuin met vijver en mooie borders. Uiteraard is ook de Heemtuin in Rucphen dit jaar open waar je de inlandse oude flora en fauna kunt zien.
In iedere tuin zal er dit jaar weer een extra thema te zien zijn.

Fietsroute
Ook dit jaar hebben we weer een fietsroute gemaakt die u leidt langs het mooie plekje in de gemeente Rucphen en natuurlijke naar alle deelnemende tuinen en de Heemtuin. Op de link hierboven kunt u alvast de tuinen route zien. De tuinen route is dus prima per fiets af te leggen. U kunt uw fietstocht ook over de zaterdag en de zondag verdelen.
De fietsroute, van ongeveer 40 km, ligt klaar bij iedere deelnemende tuin en kan vanaf elke tuin worden gestart. De deelnemende tuinen zijn vanaf de weg door swingborden herkenbaar.
Entree
De entree per tuin bedraagt € 2,00 per persoon .Een passe-partout / routekaart kost € 6,- per persoon. Met deze kaart kunt u verspreidt over het gehele weekend alle tuinen bezoeken.
Meer informatie staat binnenkort op de website: www.opentuinendagenrucphen.nl