Koorepikdag 2024

·

·

Koorepikke in de Heemtuin Rucphen op zondag 21 juli 2024.

Op zondagmiddag 21 juli, de voorlaatste zondag in juli, vanaf 13.00 uur vindt alweer voor de 36ste keer, het jaarlijkse ‘Koorepikke’ plaats op de roggeakker in de Heemtuin in Rucphen.

De roggehalmen worden dan op traditionele wijze met de zicht, een korte handzeis, gemaaid en op schoven gezet. Wie wil, mag een handje meehelpen. Het is dan wel van belang dat men stevige schoenen draagt voor de veiligheid. Het Koorepikke houdt de herinnering levend van hoe er tot in de jaren zestig op de velden gewerkt werd,

Daarmee is het ook voor kinderen een leuke belevenis.

Een vrolijke muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Koor KBOZ uit Zegge, onder leiding van Els Vos. De Heemtuin is die middag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Momenteel is het koren rijp en wordt de akkers in de Heemtuin gekleurd met bloeiende klaprozen, korenbloemen, kamille en bolderik .Het is zeker de moeite waard om de komende weken de Heemtuin te bezoeken.

De Heemtuin Rucphen bevindt zich aan de Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen.

De tuin is gedurende de zomer en herfst geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Daarnaast is de tuin geopend tijdens de zondag-openstellingen, op alle zondagen tot en met 20 oktober. De toegangsprijs bedraagt € 3,-. Kinderen mogen gratis naar binnen, mits onder begeleiding. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.heemtuinrucphen.nl of op onze Facebook-pagina.

Voor specifieke vragen of wensen kunt u ons mailen via heemtuin@heemtuinrucphen.nl of bellen op 0165 343014.

Foto: André KeggeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *