Onder het motto Natuurlijk is Normaal staat de geneeskrachtige werking van Kruiden en Etherische Olieën weer in de belangstelling. Veel van de moderne geneesmiddelen zijn vanuit de nu “alternatieve“ kruidenmiddelen ontstaan. Onze overgrootmoeders werkten ermee en het lijkt wel of wij, na een paar generaties, het gehele scala van hulpmiddelen uit de natuur zijn vergeten.

Toch hebben kruiden zoveel te bieden, werken ze zowel op lichamelijk als geestelijk gebied, en kan een bezoek aan de huisarts vermeden worden als het gaat om het genezen van een verkoudheid, verwonding, een hoofdpijn of een verrekte spier.
Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken. In een lekkere thee, om te masseren, als compres, in bad, als zalf of als tinctuur. Maar ook bij je eten, cosmetica en verzorging, als hulpje in de tuin en zo zijn nog meer toepassingen.

Tijdens de cursus leer je de basis van de meest gebruikte en bekende kruiden en leer je ook hoe een tinctuur, zalf of olie te maken
Je leert hoe je eenvoudig een bepaalde geneeskrachtige werking van de plant kunt herkennen d.m.v. ruiken, proeven, voelen en kijken.
In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf.

Cursusdata najaar 2024.

14 september, 21 september,  28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober,
Deze cursus zit al bijna vol.

Je kunt ook in het voorjaar van 2025 meedoen. De datums zijn: 8 maar, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer twee en half uur en start om 9.30 uur. De deur is geopend vanaf 9.15 uur.

Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van ‘kruidencursus najaar 2024’. of ‘kruidencursus voorjaar 2025’.