Houd je ervan om in of bij de natuur bezig te zijn? Dan is vrijwilligerswerk bij Heemtuin Rucphen echt iets voor jou! Wij zijn altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder vind je een aantal vacatures. Is er iets wat je aanspreekt of heb je andere ideeën? We gaan graag in gesprek om samen te ontdekken hoe we voor jou een plekje kunnen vinden bij De Heemtuin.

Klusman/Klusvrouw

Als klusser bij De Heemtuin zijn er allerlei werkzaamheden uit te voeren. Denk aan onderhoud aan de gebouwen en het tuinmeubilair, het maken van nestkasten. Heb jij voorkeur voor bepaalde klussen? Laten we in gesprek gaan en kijken wat mogelijk is.

Medewerker tuinonderhoud

Werken in de tuin doen we elk seizoen en elke tijd van het jaar zijn er weer andere werkzaamheden. In het najaar en winter wordt er onder meer gesnoeid en opslag (o.a. eiken, bramen en klimop) verwijderd. In het voorjaar en de zomer worden paden onderhouden, nieuwe planten aangeplant en ongewenste planten verwijderd. Je kunt hier fijn buiten werken en naar de sportschool hoef je daarna niet meer!

Begeleider scholenproject

Elk voorjaar en najaar brengen verschillende scholen met hun leerlingen een bezoek aan de Heemtuin voor natuureducatie. Zij worden ontvangen met een presentatie waarna ze een route door de Heemtuin volgen waar op verschillende posten iets te doen of te leren is. Als begeleider sta je op zo’n post en vertel je de kinderen over natuur, waterdiertjes of vogels. Aan het einde van elk bezoek zien we altijd weer vrolijke en enthousiaste kinderen en tevreden vrijwilligers.
Word jij er enthousiast van om met kinderen én de natuur te werken. Dan is dit wellicht iets voor jou!
Heel veel natuurkennis is niet vereist. Wel dat je net zo nieuwsgierig bent als de kinderen. We instrueren je wel hoe je je taak moet vervullen.

Gastvrouw/Gastheer

De ontvangst van onze gasten is heel belangrijk. Als gastvrouw of -heer ben je aanwezig in het ontvangstgebouw, je geeft mensen uitleg en schenkt eventueel iets te drinken in. Je bent er ook voor de vrijwilligers die in de tuin aan het werk zijn. Eventueel verricht je ook wat huishoudelijke taken.

Heb je interesse in een van bovenstaande vacatures? Of heb je andere ideeën over hoe je als vrijwilliger bij de Heemtuin zou kunnenwerken? Dan kunnen we dat samen verkennen in een gesprek. Meld je aan via heemtuin@heemtuinrucphen.nl, telefonisch op 0165 343014 of kom langs tijdens openingstijden.